Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑσ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑσ ΤΑΞΙ

ΘΡΑΚΗΣ1 ΚΟΡΙΝΘΟΣ Τ.Κ. 20100

ΤΗΛ.27410 73000 FAX.27410 26900

E-MAIL. taxi.peloponnisou@gmail.com

Κιν.6937 7134229, 6944897673



Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ



Οι ιδιοκτήτες αυτοκινητιστές ταξί της Πελοποννήσου,όπως και ολόκληρης της χώρας, στα πλαίσια της απεργίας διαρκείας, διεξήγαγανκινητοποιήσεις που έγραψαν ιστορία. Σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες τηςΠελοποννήσου πραγματοποιήθηκαν κινητοποιήσεις χωρίς κανένα επεισόδιο, χωρίς έκτροπακαι ακρότητες. Αλλά και οι μεγάλες κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν μεσυμμετοχή αυτοκινητιστών από ολόκληρη την Περιφέρεια (συγκεντρώσεις σε όλουςτους σταθμούς διοδίων της Ανατολικής Οδού Πελοποννήσου και στα διόδιαΚαλαμακίου της Ολύμπιας οδού, επίδοση Ψηφίσματος – πορεία στην Τρίπολη,συγκέντρωση στο Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, συγκεντρώσεις στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας,κ.ά.) είχαν ακριβώς τον ίδιο χαρακτήρα. Οι συνδικαλιστές του κλάδου τηςΠελοποννήσου, αλλά και οι ψυχραιμότεροι συνάδελφοι αυτοκινητιστές, κατάφεραν νασυγκρατήσουν τους αγανακτισμένους και απελπισμένους συναδέλφους μας, στο να μηνπροβούν σε ακρότητες, κάτι που πολύ εύκολα μπορεί να συμβεί και στον πιονηφάλιο πολίτη όταν γκρεμίζεται εντελώς ξαφνικά η (έτσι και αλλιώςκαταστραμμένη από την οικονομική κρίση) θέση εργασίας του, την οποία δεν γύρεψεαπό κανέναν πολιτικό, αλλά επένδυσε σε αυτή, δανειζόμενος, υποθηκεύοντας γιαδεκαετίες το σπίτι του ή το σπίτι των γονέων του για να αγοράσει μισό ή έναταξί.

Ευχαριστούμε για μια ακόμα φορά τον κ. Πέτρο Τατούλη που ως πρώτοςΠεριφερειάρχης με την ξεκάθαρη και σθεναρή στάση του ανέλαβε πρωτοβουλίες,καταρχάς στις 11 Ιουλίου 2011, με την εισαγωγή του θέματός μας για συζήτηση προημερησίας διατάξεως στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου και στη συνέχεια μετην εισήγησή του και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχε στο Συμβούλιο της ΈνωσηςΠεριφερειαρχών Ελλάδας, έτσι ώστε να εκφραστεί η δημόσια στήριξη των δίκαιωναιτημάτων μας από αυτό το όργανο. Αν και οι Περιφερειάρχες της χώρας αποτελούν,σε πολλές περιπτώσεις, εκτελεστικά όργανα της κεντρικής εξουσίας και, εκ τωνπραγμάτων, θα εφαρμόσουν τον όποιο νόμο επιβάλει αυτή (π.χ., στο θέμα τηςαδειοδότησης των ταξί ο κ. Ραγκούσης), ελπίζουμε ότι η στήριξη που θα μαςπαράσχουν στην περίπτωση επιμονής του κ. Ραγκούση σε παρεμβάσεις που θαδιαλύουν την μικροιδιοκτησία και θα απορυθμίζουν την κοινωνία, ανάγοντας το ταξίσε μοναδική λύση του προβλήματος ανεργίας στη χώρα, θα είναι μεγάλη.

Επίσης ευχαριστούμε την Γενική Αστυνομική ΔιεύθυνσηΠελοποννήσου, τις Αστυνομικές Διευθύνσεις και των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων,καθώς και το εμπλεκόμενο προσωπικό των αστυνομικών τμημάτων και τμημάτωνΤροχαίας που σε όλες τις περιπτώσεις συνέβαλαν στα μέγιστα για την ομαλή εξέλιξητων κινητοποιήσεων.

Τέλος επισημαίνουμε ότι η τοποθέτηση του υπουργού κ. ΓιάννηΡαγκούση αμέσως μετά την αναστολή (έως 05/09/11) των απεργιακών μας κινητοποιήσεωνκαι η απέλπιδα προσπάθειά του να συκοφαντήσει τον σαφέστατα κλαδικό αγώνα μαςως υποκινούμενο από κόμματα, δείχνει ότι θέλει να ρίξει λάδι στη φωτιά και ότιέχει χαράξει το δικό του δρόμο, αγνοώντας τους πάντες και τα πάντα: τοπρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για το ταξί, τις θέσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης(όταν μάλιστα εβδομάδες πριν ο κ. πρωθυπουργός εναγωνίως αναζητούσεσυναινετικές λύσεις), τις σφοδρές εκπεφρασμένες αντιδράσεις των μισών βουλευτώντου ΠΑΣΟΚ, την προηγούμενη συμφωνία μας με τον κ. Ρέππα, την σύμφωνη γνώμη τηςτρόικας, την ευρωπαϊκή πρακτική, κλπ.



Κόρινθος 09 Αυγούστου 2011



ΤοΠεριφερειακό Συμβούλιο ταξί Πελοποννήσου



ΤαΣωματεία και τα ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙ της Πελοποννήσου

Σάββατο 6 Αυγούστου 2011


ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΥ ΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Κ. ΣΓΟΥΡΟΥ  ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΔΩΣΩ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ  ΤΩΝ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΣΟΦΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ



ΥΠΟΥΡΓΟΣ : Ο Κ. ΨΑΧΝΩΛΟΓΟΣ ΛΥΣΣΑΠΕΡΓΗΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ : Ο Κ. ΝΙΠΤΩ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ ΜΟΥ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ: Ο Κ. ΑΜΝΗΣΙΟΣ ΑΜΝΗΣΙΟΠΟΥΛΟΣ .

ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΟΛΥΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Ο Κ. ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΣ  ΑΝΑΡΜΟΔΙΤΙΔΗΣ
ΕΙΔΙΚΟΣ  ΠΟΛΥΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ :Ο Κ. ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΠΟΥΛΟΣ

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

ΚΑΤΟΠΙΝ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Κ.ΣΓΟΥΡΟΥ  Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΕΠ ΑΟΡΙΣΤΟ .

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ Κ.ΘΥΜΙΟΥ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

ΕΚΡΙΘΗ ΑΠΟ ΤΑ (9) ΕΝΝΕΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΕΝΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΤΟ) ΩΣ ΑΣΤΟΧΗ.

ΤΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ

ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ

ΑΡΙΔΑΙΑ

ΒΕΡΟΙΑ

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

ΕΔΕΣΣΑ

ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ)

ΝΑΟΥΣΑΣ

ΣΚΥΔΡΑΣ

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Υ.Γ. ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΩ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ