Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΑΞΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ


Χρόνια πολλά,καλή χρονιά,υγεία και ευτυχία για κάθε μέρα του 2012.

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τις συμβάσεις μεταφοράς μαθητών οι οποίες θα παραταθούν έως τις 28 Φεβρουαρίου 2012.

Ποιες ρυθμίσεις εισάγει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τους δήμους


Ρυθμίσεις που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση περιλαμβάνονται στην  Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ειδικότερα προβλέπονται τα εξής:
·               Για οφειλές προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία

Με απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, οφειλές δήμων στο ελληνικό δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία μετά των κάθε είδους προστίμων και προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής τους, συμψηφίζονται με τα έσοδα που προβλέπεται να έχει ο κάθε δήμος από παρακρατηθέντα παρελθόντων οικονομικών ετών. Αν οι οφειλές είναι μικρότερες ή ίσες με τα ανωτέρω έσοδα συμψηφίζονται στο σύνολό τους και δεν υπόκεινται σε πρόστιμα ή προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής για χρονική περίοδο μεταγενέστερη της θέσης σε ισχύ του παρόντος νόμου. Το ποσό που απομένει μπορεί επίσης να συμψηφιστεί με μελλοντικές οφειλές των δήμων.

Οφειλές που υπερβαίνουν το ύψος των εσόδων, συμψηφίζονται με αυτά στο σύνολό τους και το τμήμα των οφειλών που συμψηφίζεται δεν υπόκειται σε πρόστιμα ή προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.
·        Για διακανονισμό ληξιπρόθεσμων οφειλών προς ιδιώτες

Δήμοι που έχουν προβεί σε διακανονισμό των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους προς ιδιώτες, εγγράφουν στον ετήσιο προϋπολογισμό τους μόνο το μέρος της οφειλής που αντιστοιχεί στο έτος που αναφέρεται ο προϋπολογισμός.


·               Για τον προληπτικό έλεγχο δαπανών από το Ελεγκτικό Συνέδριο

Με βάση την Πράξη εξαιρούνται πλέον από τον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου δαπάνες των Σχολικών Επιτροπών.


·               Για το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ»

H διάρκεια του παρατείνεται ως την 31 Δεκεμβρίου 2012.



·        Για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Συνεχίζεται έως την 30.6.2012, ενώ παρατείνονται οι συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου – χωρίς να μετατρέπονται σε αορίστου - του προσωπικού των ΟΤΑ και νομικών τους προσώπων, που απασχολούνται σε αυτό έως την 30.6.2012.


·        Για τη μεταφορά μαθητών

Παρατείνονται έως τις  28 Φεβρουαρίου 2012 οι συμβάσεις που έχουν συνάψει οι περιφέρειες για τη μεταφορά των μαθητών.


 
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο των σχετικών διατάξεων της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου

ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ
Άρθρο 1
………………………………………………………………………………………………….

4.   Στο τέλος της παραγράφου 4 του άρθρου 31 του ν. 4024/2011 προστίθεται εδάφιο ως εξής:

«Αν με την εφαρμογή του προηγούμενου εδαφίου, προκύπτει μέσο κατά κεφαλή κόστος των πάσης φύσεως αποδοχών, επιδομάτων, αποζημιώσεων και αμοιβών γενικά του πάσης φύσεως προσωπικού του φορέα, μικρότερο του 65% του μέσου κατά κεφαλή αντίστοιχου κόστους του φορέα, όπως αυτό είχε διαμορφωθεί κατά την 31.12.2009, ισχύει ως όριο, το ως άνω όριο του 65%.»

                                                            Άρθρο 2

1.       Με απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, οφειλές δήμων στο Ελληνικό Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, μετά των κάθε είδους προστίμων και προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής τους, συμψηφίζονται με τα συνολικά προβλεπόμενα στο άρθρο 27 του ν.3756/2009 (ΦΕΚ Α΄ 53) έσοδα εκάστου, κατόπιν συγκέντρωσης στοιχείων βεβαιωτικών, ως προς το ύψος και το είδος των οφειλών κάθε δήμου, με μέριμνα της Διεύθυνσης Οικονομικών ΟΤΑ του Υπουργείου Εσωτερικών.

Κατά την πρώτη εφαρμογή της παρούσας, οφειλές ύψους μικρότερου ή ίσου των ανωτέρω συνολικών εσόδων, συμψηφίζονται στο σύνολό τους και δεν υπόκεινται σε πρόστιμα ή προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής για χρονική περίοδο μεταγενέστερη της θέσης σε ισχύ του παρόντος νόμου. Το τμήμα των εσόδων που απομένει, ανεξαρτήτως του χρόνου που πρέπει να αποδοθεί στους δήμους, μπορεί να συμψηφίζεται και στο μέλλον με παρόμοιες οφειλές τους. Οφειλές που υπερβαίνουν το ύψος των εσόδων, συμψηφίζονται με αυτά στο σύνολό τους και το τμήμα των οφειλών που συμψηφίζεται δεν υπόκειται σε πρόστιμα ή προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.

Στις ανωτέρω οφειλές συμπεριλαμβάνονται και όσες έχουν υπαχθεί σε ρυθμίσεις τμηματικής καταβολής, μετά των προβλεπόμενων ευεργετημάτων και απαλλαγών, καθώς και οφειλές των δήμων που προέρχονται από τα νομικά τους πρόσωπα, δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου. Μπορεί επίσης να συμψηφιστούν οφειλές για τις οποίες εκκρεμεί προσφυγή ή έφεση στα αρμόδια δικαστήρια, ή δεν έχει παρέλθει η προθεσμία άσκησής τους, κατόπιν προηγούμενης έγγραφης παραίτησης των ενδιαφερομένων από το ένδικο βοήθημα ή από το δικαίωμα άσκησης αυτού.

Με απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης μπορεί να καθορίζονται επιπλέον στοιχεία ως προς τη διαδικασία του συμψηφισμού των οφειλών, μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, των δήμων και των ασφαλιστικών ταμείων, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.
2.       Δήμοι και περιφέρειες,  που έχουν προβεί, έπειτα από απόφαση του δημοτικού ή περιφερειακού συμβουλίου τους, σε διακανονισμό  των ληξιπροθέσμων οφειλών τους προς ιδιώτες, εγγράφουν στον ετήσιο προϋπολογισμό τους, μόνο το μέρος της διακανονισθείσας  οφειλής που αντιστοιχεί στο έτος που αναφέρεται ο προϋπολογισμός και όχι το σύνολο της.


3.       Το άρθρο 275 του ν.3852/2010 τροποποιείται και αντικαθίσταται ως εξής: «Οι δαπάνες των δήμων, των περιφερειών, των νομικών τους προσώπων δημοσίου δικαίου, καθώς και των κοινωφελών επιχειρήσεων, των επιχειρήσεων ύδρευσης αποχέτευσης και των δημοτικών ανωνύμων εταιρειών του άρθρου 266 του Κ.Δ.Κ. ανεξαρτήτως πληθυσμού, εξαιρουμένων των σχολικών επιτροπών, υπάγονται στον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις διατάξεις 1 έως 3 του άρθρου 169 του Κ.Δ.Κ.»

4.       H διάρκεια του Προγράμματος «Θησέας» παρατείνεται ως την 31 Δεκεμβρίου 2012.
5.       Η περίπτωση ε) της παραγράφου 6 του άρθρου 12 του ν. 4018/2011 (Α’215)  καταργείται. Η οριζόμενη  στην παράγραφο 6 του άρθρου  267 του ν.3852/2010 προθεσμία παρατείνεται ως την 30.9.2012. Η ίδια προθεσμία ισχύει και για τις περιφέρειες.
6.       α. Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» που, κατά τη δημοσίευση του παρόντος,  υλοποιείται με την Πράξη «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής μέσω παροχής κατ΄ οίκον υπηρεσιών φροντίδας σε εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών ανέργων και αναγνωρισμένα επαπειλούμενων με ανεργία εργαζομένων που ωφελούνται από ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης» στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς για την Προγραμματική περίοδο 2007-2013» σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση με αριθμό 1.606/οικ.3.85/14.1.2011 (Β’ 17) των υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης-Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,  συνεχίζεται έως την 30.6.2012.

β.  Για τη συνέχιση του προγράμματος παρατείνονται οι συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου του προσωπικού των ΟΤΑ και νομικών τους προσώπων, που απασχολούνται στην υλοποίηση της παραπάνω Πράξης έως την 30.6.2012. Οι παραπάνω συμβάσεις σε καμία περίπτωση δεν μετατρέπονται σε αορίστου χρόνου, κατά τη διάταξη της παρ.3 του άρθρου 21 του ν.2190/1994.

γ. Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών μπορεί να διατίθεται, από τους πόρους του άρθρου 259 του ν.3852/2010 (Α΄ 87), ποσό μέχρι τριανταπέντε εκατομμύρια ευρώ ετησίως, με σκοπό τη χρηματοδότηση του προγράμματος της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου ή άλλων πρωτοβουλιών για την παροχή υπηρεσιών κατ’ οίκον φροντίδας.
Οι συμβάσεις που έχουν συνάψει οι περιφέρειες για την μεταφορά των μαθητών και παρατάθηκαν σύμφωνα με τον άρθρο 70 του ν.4002/2011 (ΦΕΚ 180 Α/ 22-8-2011) παρατείνονται έως την 28η Φεβρουαρίου 2012.

πηγή: www.kedke.gr

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Επιστολή Δημάρχου Πολυγύρου για τη χρηματοδότηση της μεταφοράς των μαθητών

 


ΠΡΟΣ :
1. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Υπουργό κ. Ευάγγελο Βενιζέλο
2. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ
ΜΑΘΗΣΗΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Υπουργό κα Άννα Διαμαντοπούλου
ΘΕΜΑ: «Χρηματοδότηση μεταφοράς μαθητών».
Σας γνωρίζουμε ότι είναι αναγκαίο να διασφαλιστεί άμεσα με απόφαση δέσμευσης κονδυλίων των συναρμόδιων Υπουργείων Παιδείας και Οικονομικών, ύψους 780.000,00€ ή χρηματοδότηση του έργου «Μεταφορά μαθητών πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Πολυγύρου για το σχολικό έτος 2011-2012». Ο Δήμος μας, λόγω της ισχνής οικονομικής κατάστασής του, αδυνατεί να ανταπεξέλθει στην αρμοδιότητα αυτή που του έχει ανατεθεί.

Προκειμένου λοιπόν, να συνεχιστεί απρόσκοπτα το μεταφορικό έργο των μαθητών του Δήμου Πολυγύρου, παρακαλούμε για την άμεση χρηματοδότηση του έργου αυτού.
Σε κάθε περίπτωση λόγω μη χρηματοδότησης, η όλη διαδικασία των διαγωνισμών και η όποια εκταμίευση είναι ενέργειες μη νόμιμες και σύμφωνα με την πάγια νομολογία του ελεγκτικού συνεδρίου, αν δεν υπάρχει η αναγκαία χρηματοδότηση και κατ' ακολουθίαν ο αντίστοιχος για το αντικείμενο αυτό κωδικός, δεν υπάρχει δυνατότητα σύννομης εκτέλεσης και ολοκλήρωσης της όλης προδικασίας και διαδικασίας ενός τέτοιου διαγωνισμού, λόγος για τον οποίο δεν μπορεί να συμπράξει ο Δήμος μας σε τέτοιου είδους παράνομες ενέργειες.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ
 
πηγη:respenza

Ψάχνουν λεφτά για τη μεταφορά των μαθητών

Ωρολογιακή βόμβα στα χέρια των δημάρχων αποτελούν τα μαθητικά δρομολόγια, έτοιμη να σκάσει στις αρχές Ιανουαρίου, καθώς το υπουργείο έχει αποφασίσει την λήξη των συμβάσεων και την υπογραφή νέων με το μισό κόστος και μάλιστα χωρίς να διασφαλίσει τις αναγκαίες πιστώσεις στους δήμους.
ktel kal1Παρότι άπαντες θα έπρεπε να είναι έτοιμοι για την έναρξη των δρομολογίων, και πάλι η υπόθεση οδεύει σε αδιέξοδο σε αρκετούς δήμους. Οι διαδικασίες των διαγωνισμών έχουν κινηθεί από τους ΟΤΑ, αλλά σε πολλές περιπτώσεις κηρύχτηκαν άγονοι και μαθητικά δρομολόγια έμειναν στα... αζήτητα. Με προτροπή του υφυπουργού Εσωτερικών Πάρη Κουκουλόπουλου στην έσχατη περίπτωση θα διανεμηθούν τα ατομικά επιδόματα στους μαθητές, λύση στην οποία θα προσφύγει μάλλον και ο δήμος Νέας Προποντίδας, αφού με το διαγωνισμό καλύφθηκαν μόλις τα 8 από τα 43 δρομολόγια.
Για τους λεωφορειούχους ο μαθηματικός τύπος αποτελεί «κόκκινο πανί», αφού, όπως λένε, καθιστά ασύμφορη την εκτέλεση των δρομολογίων.
Στο μεταξύ, οι δήμαρχοι κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης της ΚΕΔΚΕ ζήτησαν από τον υπουργό Εσωτερικών τα παρακρατηθέντα, ώστε να ανασάνουν οικονομικά, διαφορετικά προειδοποίησαν πως στις αρχές του νέου έτους βάζουν λουκέτο.
Την ίδια ώρα ο δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος, με επιστολή του στα αρμόδια υπουργεία, ζητά άμεσα οικονομική ενίσχυση για τα μαθητικά δρομολόγια του δήμου. Πάντως στο δήμο Πολυγύρου από το διαγωνισμό καλύφθηκαν 8 από τα 97 δρομολόγια...
« Σας γνωρίζουμε ότι είναι αναγκαίο να διασφαλιστεί άμεσα με απόφαση δέσμευσης κονδυλίων των συναρμόδιων Υπουργείων Παιδείας και Οικονομικών, ύψους 780.000,00€ ή χρηματοδότηση του έργου «Μεταφορά μαθητών πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Πολυγύρου για το σχολικό έτος 2011-2012». Ο Δήμος μας, λόγω της ισχνής οικονομικής κατάστασής του, αδυνατεί να ανταπεξέλθει στην αρμοδιότητα αυτή που του έχει ανατεθεί.
Προκειμένου λοιπόν, να συνεχιστεί απρόσκοπτα το μεταφορικό έργο των μαθητών του Δήμου Πολυγύρου, παρακαλούμε για την άμεση χρηματοδότηση του έργου αυτού.
Σε κάθε περίπτωση λόγω μη χρηματοδότησης, η όλη διαδικασία των διαγωνισμών και η όποια εκταμίευση είναι ενέργειες μη νόμιμες και σύμφωνα με την πάγια νομολογία του ελεγκτικού συνεδρίου, αν δεν υπάρχει η αναγκαία χρηματοδότηση και κατ' ακολουθίαν ο αντίστοιχος για το αντικείμενο αυτό κωδικός, δεν υπάρχει δυνατότητα σύννομης εκτέλεσης και ολοκλήρωσης της όλης προδικασίας και διαδικασίας ενός τέτοιου διαγωνισμού, λόγος για τον οποίο δεν μπορεί να συμπράξει ο Δήμος μας σε τέτοιου είδους παράνομες ενέργειες».

πηγή : halkidikinews.gr

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΑΞΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΑΣ  ΕΥΧΕΤΑΙ 

Χρόνια πολλά,καλή χρονιά,υγεία και ευτυχία για κάθε μέρα του χρόνου.

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Εγκύκλιος για την Μεταφορά Μαθητών (18/12/11)

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ

Περιφερειακό Συμβούλιο Ταξί Πελοποννήσου: Συνάντηση με τον Μιχάλη Παπαδόπουλο του Τομέα Μεταφορών & Επικοινωνιών της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - Ενημερωτικό Δελτίο (18/12/11)



ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ                
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑσ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑσ ΤΑΞΙ
ΘΡΑΚΗΣ 1 ΚΟΡΙΝΘΟΣ Τ.Κ. 20100
ΤΗΛ. 27410 24844 FAX. 27410-26900
Κιν.: 6944189676,  6932388771
                  
Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο   Δ  Ε  Λ  Τ  Ι  Ο   
                                                    Κόρινθος 18 Δεκεμβρίου 2011



Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 16.00, στην Τρίπολη, στο χώρο των γραφείων της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών Αρκαδίας, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση στελεχών του κλάδου των ταξί της Πελοποννήσου με τον υπεύθυνο του Τομέα Μεταφορών & Επικοινωνιών της Νέας Δημοκρατίας (βουλευτή Κοζάνης) κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο. Η πραγματοποιηθείσα συνάντηση, έγινε με πρωτοβουλία του κ. Παπαδόπουλου, εντάσσεται στο πλαίσιο επαφών και συναντήσεών του με την Πανελλήνια Ομοσπονδία, τα Περιφερειακά Συμβούλια και τα πρωτοβάθμια Σωματεία ιδιοκτητών ταξί της χώρας και ήταν η τρίτη κατά σειρά επαφή του με Σωματεία ταξί της Περιφέρειας, ύστερα από αυτή που πραγματοποιήθηκε προ διμήνου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και αυτή που πραγματοποιήθηκε την 10/12/11 στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι εκπρόσωποι των Σωματείων ταξί, των Ράδιο ταξί και των Συνεταιρισμών ταξί και από τις πέντε Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Από τη Νέα Δημοκρατία, εκτός του κ. Παπαδόπουλου, παραβρέθηκαν ο γραμματέας του κόμματος (και βουλευτής Αρκαδίας) κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, οι βουλευτές Λακωνίας κ.κ. Αθανάσιος Δαβάκης και Γρηγόρης Αποστολάκος, ο βουλευτής Αργολίδας κ. Γιάννης Ανδριανός και ο βουλευτής Κορινθίας κ. Κων/νος Κόλλιας. Τον κ. Παπαδόπουλο συνόδευε και η συνεργάτης του στον Τομέα Μεταφορών κ. Ευαγγελία Τσάγκα, πρώην (συνταξιούχος) Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Μεταφορών. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Αρκαδίας του κόμματος κ. Γιώργος Μαρκόπουλος. Τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη εκπροσώπησε ο περιφερειακός σύμβουλος Αρκαδίας κ. Κώστας Μπεντεβής. Τον κ. Δημήτρη Δράκο εκπροσώπησε ο περιφερειακός σύμβουλος Αρκαδίας κ. Παναγιώτης Βαλασόπουλος.
Στον κ. Παπαδόπουλο και στους βουλευτές εκτέθηκαν τα ιδιαίτερα προβλήματα του κλάδου των ιδιοκτητών ταξί της Περιφέρειας Πελοποννήσου (ανυπαρξία ελέγχου, αναγκαιότητα άμεσης συγκρότησης μεικτών κλιμακίων ελέγχου και πειθαρχικών Συμβουλίων, υποκλοπή μεταφορικού έργου από πουλμανάκια, Ε.Ι.Χ. και αυτοκίνητα τύπου βαν κλπ). Επιπλέον αναφέρθηκε στους βουλευτές το πολύ σοβαρό θέμα επιβίωσης και ομαλής συνέχειας και λειτουργίας του κλάδου, αυτό της αδυναμίας της πλειοψηφίας των ιδιοκτητών ταξί της Περιφέρειάς μας για την καταβολή των ασφαλιστικών τους εισφορών στον Ο.Α.Ε.Ε. Έγινε έκκληση στον κ. Παπαδόπουλο και στους βουλευτές, άμεσα, τώρα, να συμβάλουν έτσι ώστε, πέρα των ευνοϊκών ρυθμίσεων παλαιότερων οφειλών στον Ο.Α.Ε.Ε., το Υπουργείο Εργασίας να θεσμοθετήσει νέες ασφαλιστικές κατηγορίες, πολύ χαμηλότερες από τις ισχύουσες, στις οποίες να εντάσσονται (προαιρετικά) όσοι –και για όσο διάστημα- αδυνατούν να καταβάλουν τις προβλεπόμενες από την ασφαλιστική τους κατηγορία εισφορές. Επίσης αναφέρθηκε ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να καταργηθεί και η υποχρέωση προσκόμισης της ασφαλιστικής ενημερότητας των ιδιοκτητών ενός ταξί από τον Ο.Α.Ε.Ε. για το έλεγχο του ταξί από το ΚΤΕΟ, δεδομένου ότι αυτή η υποχρέωση συνιστά ανισότητα, αφού σε κανέναν άλλο επαγγελματικό κλάδο δεν ζητείται τέτοια βεβαίωση (π.χ. σε Ι.Χ. αυτοκίνητα ιδιοκτησίας επιχειρήσεων και επιτηδευματιών που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την άσκηση της επιχειρηματικής-επαγγελματικής δραστηριότητας δεν απαιτείται η προσκόμιση σχετικής βεβαίωσης των ιδιοκτητών τους). Περαιτέρω, αναφέραμε στον κ. Παπαδόπουλο και τους βουλευτές την άποψή μας, ότι η επιταγή του νόμου υποχρέωσης προσκόμισης ασφαλιστικής ενημερότητας από τον Ο.Α.Ε.Ε. όλων των συνιδιοκτητών ενός Ε.Δ.Χ. ταξί, είναι αντισυνταγματική, λόγω του ότι ενδεχόμενη αδυναμία προσκόμισης ενημερότητας ενός εκ των συνιδιοκτητών μπλοκάρει τον έλεγχο του Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου ταξί, συνεπώς το ακινητοποιεί, και έτσι παράγει πολύ δυσμενή αποτελέσματα (απώλεια εισοδήματος, εργασίας, κλπ) και στον άλλο (ανεύθυνο) συνιδιοκτήτη που είναι ασφαλιστικά ενήμερος.
Σχετικά με το θέμα της έδρας κάθε ταξί, επισημάνθηκε από μέρους μας η αναγκαιότητα παραμονής των ταξί στα διοικητικά όρια των σημερινών τους εδρών και σε καμία περίπτωση να μην γίνει μετακίνηση εδρών και συγκέντρωση των ταξί στο κέντρο των δήμων. Το πνεύμα και το γράμμα του νόμου του «Καλλικράτη» δεν απαξιώνει τα δημοτικά διαμερίσματα των δήμων, αντίθετα τα ενισχύει. Ενδεχόμενη ενοποίηση των ταξί στα όρια των καλλικρατικών δήμων, θα επιφέρει την εγκατάλειψη των περισσότερων δημοτικών διαμερισμάτων από τα ταξί τους, με δυσμενή αποτελέσματα για τους κατοίκους τους και τους επισκέπτες (προβληματική εξεύρεση ταξί, υψηλότερο κόμιστρο, παράθυρο για αιτήσεις νέων αδειών στο άμεσο μέλλον). Για  όσες συνενώσεις εδρών έγιναν στο παρελθόν (πριν το 2003 αφότου αυτές απαγορεύτηκαν με τον Ν. 3109/2003), στα όρια των καποδιστριακών δήμων, υπήρξαν προσφυγές από τους θιγόμενους, αυτές έγιναν δεκτές από τα Διοικητικά Δικαστήρια και το Συμβούλιο της Επικρατείας εξέδωσε απόφαση  (1879/2008) που κρίνει άκυρες τέτοιες συνενώσεις εδρών, χωρίς να πραγματοποιηθούν και ληφθούν υπόψη ενδελεχείς συγκοινωνιακές μελέτες για τις μεταφορικές ανάγκες των κατοίκων της κάθε περιοχής. Προς επιβεβαίωση των παραπάνω αναφέρθηκε στον κ. Παπαδόπουλο και τους βουλευτές ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα συνένωσης σε καποδιστριακό δήμο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Στον (πρώην) δήμο Μυστρά της Λακωνίας, όπου οι ιδιοκτήτες ταξί από το 2002 λειτούργησαν σε ενιαία έδρα Ε.Δ.Χ., και από τότε τα ταξί του δ.δ. Μυστρά εγκατέλειψαν το χωριό και σταθμεύουν αλλού, με αποτέλεσμα στο Μυστρά, ένα δημοτικό διαμέρισμα παγκοσμίως γνωστό, μνημείο αναγνωρισμένο από την OYNESKO και με αυξημένη τουριστική κίνηση, να στερούνται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες τις υπηρεσίες των ταξί που θα έπρεπε να σταθμεύουν σε αυτό.  
Σε άλλα θέματα που θίχθηκαν στη συζήτηση, όπως αυτό του τιμολογίου, από εκπροσώπους Σωματείων προτάθηκε να εξετασθεί η δυνατότητα ενός ευέλικτου τιμολογίου, του λεγόμενου αμφιοριακού, όπου η κεντρική διοίκηση, το υπουργείο δηλαδή, θα καθορίζει το ελάχιστο και το μέγιστο που μπορεί να κινηθούν οι δείκτες του τιμολογίου του ταξί σε όλη τη χώρα και από εκεί και πέρα κάθε Περιφέρεια -ενδεχόμενα και στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας (πρώην νομού)- να έχει τη δυνατότητα καθορισμού του κομίστρου στα όριά της. Και τούτο διότι οι οικονομικές συνθήκες (μέσο εισόδημα κατοίκων, τουριστική κίνηση κλπ) και το επιβατικό κοινό διαφέρουν από Περιφέρεια σε Περιφέρεια. Άλλωστε σε αρκετές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο καθορισμός του κομίστρου των ταξί γίνεται ακόμη και σε επίπεδο πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης με αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων (π.χ. σε κρατίδια της Γερμανίας).  
Σχετικά με το θέμα της ειδικής μεταφοράς (αυτοκίνητα: πολυθέσια, ΑΜΕΑ, LIMO,) όλες οι προτάσεις συγκλίνουν στην αναγκαιότητα παραμονής αυτών των αυτοκινήτων στον κλάδο των ταξί και κατάργηση των στρεβλώσεων του Ν. 3109/2003 και του Ν. 3446/2006. Ειδικότερα προτάθηκε από ορισμένους η δυνατότητα αντικατάστασης υπαρχουσών αδειών ταξί μόνο με επταθέσια· αποτέλεσε κοινή πρόταση όλων των εκπροσώπων των Σωματείων η παραχώρηση δικαιώματος κυκλοφορίας, εννιαθέσιων και αυτοκινήτων LIMO μόνο σε νομικά πρόσωπα. Για τα αυτοκίνητα ΑΜΕΑ, εφόσον παραμείνει η υποχρέωση των νομικών προσώπων για την κυκλοφορία τους, προτάθηκε να προβλεφθεί  οπωσδήποτε η επιδότηση αγοράς τους από το ΕΣΠΑ, κάτι που επιβάλλεται φυσικά να ισχύσει και σε κάθε είδους επένδυση των νομικών, καθώς και των φυσικών προσώπων που δραστηριοποιούνται στην εκμετάλλευση Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων. Τέτοιες ενισχύσεις θα άρουν ανισότητες δεκαετιών όπου οι επαγγελματίες ταξί αποκλείονταν από επιδοτήσεις και προγράμματα επιχειρηματικής δράσης και ανάπτυξης.        
Από την πλευρά του ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι η τρόικα δεν ζήτησε ποτέ πλήρη απελευθέρωση για τα ταξί, αφού κάθε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφασίζει τι θα κάνει με τα ταξί και δεν υπάρχει καμία κοινοτική οδηγία που να ορίζει ρητά για την απελευθέρωση των ταξί. Για την νέο υπουργό Μεταφορών κ. Μάκη Βορίδη ανέφερε ότι πρέπει να προχωρήσει στο θέμα του Νόμου για το ταξί και ότι έχει διαφανεί ότι υπάρχουν κοινά σημεία. Σε περίπτωση όμως που δεν συμφωνήσει η Νέα Δημοκρατία με το νομοσχέδιο που θα καταθέσει ο κ. Βορίδης, ο κ. Παπαδόπουλος επισήμανε ότι δεν θα το ψηφίσει και όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας θα το αλλάξει, θέση που είχε διατυπώσει άλλωστε και με το σχέδιο Ραγκούση. Επίσης ανέφερε ότι η  Νέα Δημοκρατία είναι κοντά στην τελική μορφή ενός σχεδίου νόμου και γι’ αυτό πήρε την πρωτοβουλία να γίνουν οι συναντήσεις με τα Περιφερειακά Συμβούλια και τα Σωματεία ταξί ώστε να δεχτεί προτάσεις και πιθανές λύσεις που θα οδηγήσουν στη τελική λύση πάνω στο θέμα του ταξί. Οι βασικοί άξονες που κινείται η Νέα Δημοκρατία είναι: πληθυσμιακά κριτήρια (δύο ταξί/1.000 κατοίκους στην Αθήνα, ένα ταξί/1.000 κατοίκους στην Περιφέρεια, μεταβίβαση των αδειών ταξί με αντικειμενική αξία στην άδεια ώστε το κράτος να εισπράττει τον φόρο που αντιστοιχεί στην μεταβίβαση). Τέλος μας γνωστοποιήθηκε από τον κ. Παπαδόπουλο και τον κ. Λυκουρέντζο ότι οι οριστικές θέσεις της Νέας Δημοκρατίες, επί των συνολικών θεμάτων του κλάδου, θα γίνουν γνωστές το συντομότερο δυνατό και μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης με άλλα Περιφερειακά Συμβούλια και Σωματεία ταξί της Χώρας.


Το Περιφερειακό Συμβούλιο ταξί Πελοποννήσου

Τα Σωματεία και τα ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙ της Πελοποννήσου





ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


ΒΙΝΤΕΟ







Για το καλωσόρισμα εκπροσώπου των Σωματείων   ΕΔΩ

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΘΥΜΙΟΣ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ Δ.ΒΕΡΥΚΙΟ ΚΑΙ Δ.ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟ (15/12/2011)



Προς
Σωματεία
Περιφερειακά Συμβούλια

ΑΘΗΝΑ15-12-2001



Οι χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών Μάκη Βορίδη και συγκεκριμένα η φράση ‘’δεν υπάρχει νομοσχέδιο Ραγκούση’’ αποτελεί μια αρχική δικαίωση των αγώνων όλου του κλάδου.
Η τακτική που ακολούθησε το Δ.Σ της Ομοσπονδίας σε όλο το διάστημα της κρίσης και της αντιπαράθεσης με τον Ραγκούση αποδείχτηκε σωστή και αποδοτική. Σαφώς και δεν υπάρχει διάθεση για πανηγυρισμούς αφού ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς μέχρι την οριστική λύση του ζητήματος.
Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας θα συνεχίσει την προσπάθειά του, διατηρώντας την ίδια εποικοδομητική τακτική που βασίζεται στον διάλογο, την βάσιμη επιχειρηματολογία και τη διάθεση να προσφέρει ο κλάδος μας όσα περισσότερα μπορεί στην ελληνική κοινωνία.

Σε καμιά περίπτωση δεν υιοθετούμε την άποψη ότι τα ταξί νίκησαν τον Ραγκούση.
Το νομοσχέδιο της ντροπής το απέσυρε η ίδια η Πολιτεία, που παρά τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας, αποδεικνύει ότι σε αυτό τον τόπο υπάρχει ακόμη και λογική και δικαιοσύνη και «καθαρό
μέτωπο».

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΥΜΙΟΣ                   ΔΗΜΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

ΒΟΡΙΔΗΣ.(14/12/2011)

Μ. Βορίδης: Παραιτούμαι στο ενδεχόμενο πλήρους απελευθέρωσης των ταξί



O υπουργός Μεταφορών Μάκης Βορίδης


Διατεθειμένος ακόμα και να παραιτηθεί εμφανίζεται ο υπουργός Μεταφορών Μάκης Βορίδης σε περίπτωση που η τρόικα εμμείνει στη θέση της για πλήρη απελευθέρωση του κλάδου των ταξί.

'Όπως έχει πει στο παρελθόν, η χώρα μας θα τηρήσει κατά γράμμα όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το μνημόνιο. Ωστόσο σε ό,τι αφορά το θέμα της απελευθέρωσης των ταξί ο κ. Βορίδης έχει αναφέρει ότι οι όροι της απελευθέρωσης δεν προβλέπονται στο μνημόνιο.
 
πηγή:skai.gr/

Οργή Λυμπερόπουλου για τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΤΕ

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί Θύμιος Λυμπερόπουλος.
Tην έντονη αντίδραση του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί Θύμιου Λυμπερόπουλου προκάλεσε άρθρο του προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, όπου μεταξύ άλλων ζητεί από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων την πλήρη και άμεση απελευθέρωση των χερσαίων μεταφορών -ταξί, φορτηγών, ΚΤΕΛ ως ζήτημα άμεσης προτεραιότητας για τον τουρισμό και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Όπως σημειώνει ο κ. Λυμπερόπουλος, «για μια ακόμη φορά ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ανδρεάδης κατάφερε να δημιουργήσει εκνευρισμό και οργή σε χιλιάδες επαγγελματίες». «Σε ρόλο τιμητή των πάντων και με απροκάλυπτο πρόσχημα την εξασφάλιση των συμφερόντων μόνο του τουριστικού κλάδου προτρέπει –καθοδηγεί την κυβέρνηση σε συγκεκριμένες πολιτικές. Οι απόψεις του σαφώς και ευνοούν το ‘’σπίτι’’ του, αλλά κανείς δεν νομιμοποιείται να κάψει το σπίτι του διπλανού του για να μεγαλώσει το δικό του».
Κάνει ακόμη λόγο για φιλικές σχέσεις του προέδρου του ΣΕΤΕ με τον προηγούμενο υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, που όμως «σε αυτή την φάση δεν έχουν αντίκρισμα». «Η πρόθεσή του να ασκήσει πίεση στο νυν υπουργό κ. Βορίδη είναι ολοφάνερη. Όμως σε αυτή τη χώρα υπάρχουν κι άλλοι τύποι υπουργών εκτός του τύπου Ραγκούση, υπάρχουν κι άλλοι εργαζόμενοι που έχουν κι αυτοί δικαιώματα, υπάρχουν κι άλλα κριτήρια κυβερνητικών αποφάσεων πέρα από αυτά της εξυπηρέτησης ημέτερων και φίλων» προσθέτει.
Καταλήγοντας διαμηνύει ότι «ο κλάδος των ταξί καταδικάζει κάθε προσπάθεια υπονόμευσης της κοινωνικής δικαιοσύνης και δηλώνει πανέτοιμος "να αποδώσει τα του Καίσαρα στο Καίσαρι" σε όποιον με δόλιο τρόπο υπονομεύει την ύπαρξή μας και την επαγγελματική μας οντότητα».

πηγή:NAFTEMPORIKI.GR

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

"Άνοιγμα" των ταξί στο τραπέζι των συζητήσεων



Το κρίσιμο θέμα της απελευθέρωσης των ταξί θα τεθεί επί τάπητος σε συνάντηση που θα έχει ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης με την τρόικα την Τετάρτη.

Στο επικαιροποιημένο μνημόνιο υπάρχει αναφορά για άρση των περιορισμών στον αριθμό των αδειών και στις τιμές των νέων αδειών, σύμφωνα με την καλύτερη διεθνή πρακτική. Όπως αναφέρουν πηγές από το υπουργείο Υποδομών, το νομοθετικό κείμενο θα είναι έτοιμο μέχρι τέλος του μήνα και στις τελευταίες δημόσιες τοποθετήσεις του ο Μάκης Βορίδης έκανε λόγο για άνοιγμα επαγγέλματος αλλά με συγκοινωνιακά και περιβαλλοντικά κριτήρια.

Επίσης, δεν αποκλείεται τελικά οι άδειες να μεταβιβάζονται αλλά να αυξηθεί η φορολόγησή τους. Πάντως πολλά θα ξεκαθαρίσουν μετά τη συνάντηση τρόικας και υπουργού.

Στο επικαροποιημένο μνημόνιο όμως υπάρχει αναφορά και για άλλα επαγγέλματα, με την τρόικα να ζητά νέες μειώσεις στις αμοιβές που για τους συμβολαιογράφους θα ξεπεράσουν το 30% και για τους δικηγόρους ζητούν να αναθεωρηθούν τα ποσοστά που ισχύουν για τις αμοιβές τους, την ώρα που οι δικηγόροι εξακολουθούν να αντιδρούν στην ελεύθερη δημιουργία υποκαταστημάτων δικηγορικών γραφείων ανά την Ελλάδα.

Έντονα αντιδρούν και οι μηχανικοί που κατεβαίνουν σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη 14 του μήνα, ενώ την ίδια μέρα κλειστά θα μείνουν και τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα καθώς οι φαρμακοποιοί αρνούνται να συζητήσουν περαιτέρω μείωση του ποσοστού κέρδους, ειδικά από τη στιγμή που -όπως λένε- οι προμηθευτές τους ζητούν πληρωμή τοις μετρητοίς ενώ το Δημόσιο τους οφείλει χρήματα.

Πηγή:MEGA

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α. ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑ 7/12/2011
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ Κύριο Γεώργιο Ντόλιο ΑΡ. ΠΡΩΤ. 566
Φαξ. 2131364616
ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Κυρία Άννα Διαμαντοπούλου
Τηλ. 2103 443505 φαξ. 210 3443865


ΘΕΜΑ: Μεταφορά Μαθητών.

Κύριοι Υπουργοί
Από 1/01/2012 δημιουργείται σοβαρότατο θέμα για την μετακίνηση από το σπίτι προς τα σχολεία και αντιστρόφως για χιλιάδες μαθητές ανά την επικράτεια.
Οι υπάρχουσες συμβάσεις λήγουν στις 31/12/2011 .
Οι Δήμοι είτε δεν έχουν προκηρύξει διαγωνισμούς είτε και όπου προκηρύχθηκαν δεν υπήρξε προσέλευση ενδιαφερομένων εξ αιτίας πολλών ζητημάτων με κυριότερο αυτό του υπολογισμού του κόστους μεταφοράς το οποίο με βάση τον νέο μαθηματικό τύπο είναι κάτω του κόστους λειτουργίας.
Ως άμεση λύση για την αντιμετώπιση του ζητήματος προτείνουμε Α) Την παράταση των συμβάσεων μέχρι τέλους της σχολικής περιόδου ώστε να ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά.
Β) Συνάντηση μαζί σας για την κατάθεση προτάσεων εκ μέρους μας για το ζήτημα του υπολογισμού του κόστους των Ε.Δ.Χ. (ΤΑΞΙ) .
Κύριοι Υπουργοί
Επισημαίνουμε το γεγονός ότι πάνω από 20 χρόνια χιλιάδες συνάδελφοι ανά την επικράτεια ασχολούνται με την μεταφορά μαθητών έχουν δώσει δείγματα γραφής και επαγγελματισμού και σε όλες σχεδόν τις μικρές ,νησιωτικές και ορεινές περιοχές η μεταφορά των μαθητών αποτελεί το μοναδικό έσοδο για όλους αυτούς τους επαγγελματίες.
Για την ΠΟΕΙΑΤΑ
                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Θύμιος Λυμπερόπουλος                                      Κων/νος Δήμος

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Γ.Γ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΔΕΛΗΑΓΓΕΛΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κ. ΜΙΧΑΛΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΑΞΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ (10/12/2012)

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Συνάντηση Σωματείων Ταξί Δυτικής Μακεδονίας με τον βουλευτή Κοζάνης και Τομεάρχη Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο

Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ “Ο ΠΤΟΛΕΜΑΪΟΣ”


ΕΝΩΣΗ ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ “Ο ΠΤΟΛΕΜΑΪΟΣ”
Διεύθυνση: Παναγή Τσαλδάρη
Ταχ. Κώδικας: 50 200
Πληροφορίες: Βασιλάκης Ευάγγελος
Τηλέφωνο: 2463024900
Fax: 2463100787
E-mail: taxiptolemaios@kkal.gr
Πτολεμαΐδα 08/12/2011

Προς: Σωματεία Ταξί Δυτ. & Κεντρικής Μακεδονίας

Θέμα: Συνάντηση του Σωματείου με τον Βουλευτή Κοζάνης και Τομεάρχη Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο

Πρόσκληση για συμμετοχή.

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 15.00 μ.μ., στην Πτολεμαΐδα στο χώρο του Ξενοδοχείου Παντελίδης (αίθουσα Παλατάκι) έχει προγραμματισθεί συνάντηση μελών του Σωματείου μας με τον βουλευτή Κοζάνης και Τομεάρχη Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο. Στον βουλευτή θα εκτεθούν τα ιδιαίτερα προβλήματα του Κλάδου μας στην Πτολεμαΐδα και στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης. Επειδή, εκ των πραγμάτων, λόγω των ιδιαίτερων καθηκόντων του κ. Παπαδόπουλου, η συζήτηση θα κινηθεί και στα γενικότερα θέματα του Κλάδου, ενόψει μάλιστα της παρουσίασης από το νέο υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Μάκη Βορίδη της νομοθετικής πρότασής του για τον Κλάδο μας, παρακαλούμε όπως παραβρεθείτε, εκπροσωπώντας το Σωματείο σας στη συνάντηση με τον βουλευτή, έτσι ώστε να διεξαχθεί ένας ευρύτερος διάλογος και με την ανταλλαγή απόψεων και κατάθεση προτάσεων, ο κ. Παπαδόπουλος να γίνει όσο το δυνατόν περισσότερο κοινωνός των ιδιαίτερων προβλημάτων των ταξί της Περιφέρειας -άλλωστε έχει δείξει έντονο ενδιαφέρον για αυτά, μέσα και έξω από τη Βουλή- και να προωθήσει τα δίκαια αιτήματά μας αρμοδίως.

Μετά τιμής το Δ.Σ.

Δείτε φωτογραφίες από τη σημερινή συνάντηση (10/12/2011)








Παρακολουθήστε βίντεο με δηλώσεις του Τομεάρχη Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου (10/12/2011)



Πηγή: Ράδιο Ταξί Πτολεμαϊδας Πτολεμαίος
(Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011)

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Το νεοεκλεγμένο Περιφερειακό Συμβούλιο δυτικής  Μακεδονίας στις 7 Δεκεμβρίου 2011 στην Κοζάνη συγκροτήθηκε σε σώμα με την ακόλουθη σύνθεση

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΓΑΛΑΝΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ (ΚΟΖΑΝΗ)

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΓΡΕΒΕΝΑ)

ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:ΝΟΥΡΑΓΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ (ΚΟΖΑΝΗ)

ΜΕΛΟΣ: ΤΟΤΟΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΚΑΣΤΟΡΙΑ)

ΜΕΛΟΣ: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (ΦΛΩΡΙΝΑ)

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ .                                            Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΑΛΑΝΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ                              ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Το νεοεκλεγμένο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας στις 2 Δεκεμβρίου 2011 στην

Θεσσαλονίκη   συγκροτήθηκε σε σώμα με την ακόλουθη σύνθεση

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (ΚΑΤΕΡΙΝΗ) τηλ (6979725510)

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΖΑΧΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ (ΝΑΟΥΣΑ) τηλ (6974190600)

ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΚΟΥΣΤΟΥΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΕΔΕΣΣΑ) τηλ (6945676109)

ΤΑΜΙΑΣ: ΜΑΤΣΑΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) τηλ (6977217495)

ΜΕΛΟΣ: ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΣ (ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ) τηλ (6945934588)

             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ .                                                       Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ                         ΚΟΥΣΤΟΥΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ









Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Από το μηδέν ο νόμος για τα ταξί

Από το μηδέν ο νόμος για τα ταξί
Απελευθέρωση με πληθυσμιακά κριτήρια εξετάζει πλέον το υπουργείο Υποδομών
Σημαντικές αλλαγές στο νομοσχέδιο για τα ταξί του προκατόχου του, κ. Ι. Ραγκούση επεξεργάζεται ο νέος υπουργός Υποδομών, κ. Μ. Βορίδης, ο οποίος χειρίζεται το ζήτημα. Παράλληλα, ο υπουργός Υποδομών θα φέρει στη Βουλή το ξεχασμένο από πέρυσι νομοσχέδιο για τις ταχυδρομικές υπηρεσίες, ενώ θα λάβει νομοθετική πρωτοβουλία για την αδειοδότηση των κεραιοσυστημάτων της κινητής τηλεφωνίας, καθώς το υπάρχον καθεστώς παραπέμπει σε γραφειοκρατικό... θρίλερ.
Ο κ. Βορίδης ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα φέρει νέα, ξεχωριστή νομοθετική παρέμβαση για τα επιβατηγά δημοσίας χρήσης. «Θα απελευθερώσουμε την αγορά, αλλά αυτή η απελευθέρωση θα γίνει, αφού ληφθούν υπόψη κριτήρια συγκοινωνιακού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα. Πρόκειται για μία αγορά η οποία επηρεάζει τις κυκλοφοριακές συνθήκες, το περιβάλλον και θέλει ρύθμιση σύμφωνα με τις καλύτερες πρακτικές, οι οποίες υπάρχουν στην Ευρώπη» δήλωσε.
«Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι θα πρέπει να ρυθμιστεί αυτή η αγορά με έναν τρόπο ορθολογικό ο οποίος να διασφαλίζει μία σειρά από αγαθά, τα οποία είναι αγαθά δημοσίου συμφέροντος. Ανάμεσα σε αυτή την εκδοχή που λέει ότι δεν θα δίνεται ποτέ καμία άδεια ταξί που είναι το κλειστό επάγγελμα και σε αυτή την εκδοχή που λέει ότι ανοίγουμε απολύτως την αγορά και όποιος θέλει, όποτε θέλει θα παίρνει άδεια ταξί, υπάρχει ένα μεγάλο εύρος ρυθμιστικών επιλογών. Και αυτό θεωρώ ότι πρέπει να κάνουμε. Επίσης για να είμαστε και απόλυτα σύννομοι, δεν ξέρω καμία χώρα στην Ευρώπη που να υπάρχει μία πολιτική του τύπου ότι όποιος θέλει, όποτε θέλει, παίρνει μία άδεια ταξί», συμπλήρωσε ο υπουργός Υποδομών.
Επίσης, ο κ. Βορίδης εξήγγειλε ότι θα φέρει στη Βουλή το «ξεχασμένο» από τον Δεκέμβριο του 2010 νομοσχέδιο για τις ταχυδρομικές υπηρεσίες και την απελευθέρωση της αγοράς των ταχυδρομείων, το οποίο θεσπίζει τον καθολικό πάροχο της ταχυδρομικής υπηρεσίας. Η συγκεκριμένη ρήτρα είναι απαραίτητη προκειμένου να διασφαλιστεί θεσμικά η καθολικότητα της ταχυδρομικής υπηρεσίας, ούτως ώστε να μην δημιουργηθεί κενό στην εξυπηρέτηση των πολιτών, όταν τελικώς πραγματοποιηθεί η αποκρατικοποίηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛ.ΤΑ).
Το ίδιο νομοσχέδιο προβλέπει μία σειρά από ρυθμίσεις για την τηλεπικοινωνιακή αγορά και την αδειοδότηση των κεραιοσυστημάτων της κινητής τηλεφωνίας, καθώς μετατρέπει την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) σε one stop shop για τον συγκεκριμένο κλάδο. Η εφαρμογή του θα βελτιώσει κατά πολύ την δημιουργία και εγκατάσταση υποδομών για την αγορά. «Πρόκειται να κάνουμε κάποιες ρυθμίσεις για το ζήτημα της αδειοδοτήσεως των σταθμών βάσης των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. 150 εκατομμύρια είναι αυτά σε επένδυση, τα οποία είναι παγωμένα γιατί δεν μπορούμε να ρυθμίσουμε το αδειοδοτικό πλαίσιο με ένα τρόπο επαρκή» δήλωσε ο κ. Βορίδης, ο οποίος εξήγγειλε παράλληλα και την ενεργοποίηση της σύμβασης με την Siemens για τους νέους σταθμούς του Μετρό, αφ' ότου, όμως, καταλήξει η κυβέρνηση σε συμφωνία για καταβολή αποζημίωσης στο δημόσιο από την Γερμανική εταιρία.
TO BHMA