Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Η ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ




                    Η ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ

Πρωτοπόρος στην ληστεία των δεδουλευμένων μας ήταν ο κύριος Σαχηνιδης ο οποίος είχε την φαεινή ιδέα να κάνει κουρελόχαρτο τις συμβάσεις έργου που είχαμε υπογράψει και να επιβάλει εκβιαστικά και σχεδόν με μαφιόζικο τρόπο το «κούρεμα» των αποδοχών μας κατά 20% . Γνώριζε την οικτρή οικονομική κατάσταση και το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο η κυβέρνηση μας είχε φέρει προφανώς ηθελημένα και σκοπίμως και το εκμεταλλεύτηκε δεόντως για να πετύχει τον στόχο του . Ορμώμενοι λοιπόν από την επιτυχή έκβαση της προηγούμενης ληστρικής επίθεσης (και αφού όπως φαίνεται το θεώρησαν ως δεδικασμένο ) οι καινούργιοι επίδοξοι ληστές υπογράφοντες την πρόταση – τροπολογία –λεηλασία , αξιώνουν νέο «κούρεμα» των δεδουλευμένων μας και σε πολλές περιπτώσεις ήδη καταβληθέντων δεδουλευμένων . Ουσιαστικά σε συμβάσεις που έχουν διεκπεραιώσει τον σκοπό τους και έχουν ήδη πληρωθεί ,αξιώνουν επιστροφή χρημάτων της τάξεως του 10%.

 
 Και το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί δεν το σκέφτηκαν πέρυσι . Γιατί δεν μας φώναξαν πέρυσι να έρθουμε σε συμφωνία ώστε να κόψουμε το 10% με την θέληση μας και να γνωρίζουμε από πριν τις απολαβές μας . Μήπως γιατί έτσι θα είχαμε το δικαίωμα να μην συμφωνήσουμε ; Θυμίζω ότι πέρυσι η μεταφορά μαθητών είχε περάσει στους δήμους με έναν επαίσχυντο μαθηματικό τύπο που δεν άφηνε κανένα περιθώριο κέρδους στον εργολήπτη . Κανείς σχεδόν δεν προσήλθε στους διαγωνισμούς των δήμων λόγο τύπου αλλά κι επειδή γνώριζε την κατάσταση που επικρατούσε με τις οφειλές των δήμων σε τρίτους και φοβότανε . Γρήγορα -γρήγορα λοιπόν και αφού κατάλαβαν ότι η διαδικασία ήταν αδιέξοδη επέστρεψαν την αρμοδιότητα στις περιφέρειες και έκαναν παρατάσεις των συμβάσεων του προηγούμενου έτους .Προσέξτε όμως ποιο ήταν σχέδιο τους . Ζήτησαν από τις περιφέρειες να έρθουν σε διαπραγμάτευση με τους μεταφορείς έτσι ώστε να πετύχουν κάποια μείωση του ποσού .Γιατί όμως δεν όρισαν οι ίδιοι το ποσοστό μείωσης; Γιατί δεν όρισαν το 10% ως υποχρεωτική μείωση που σίγουρα θα το δεχόμασταν όπως άλλωστε κάναμε και με το υποχρεωτικό 17% φέτος ; Σε άλλες περιφέρειες ορίστηκε 5% σε άλλες 7% σε άλλες 0,5% .

Γιατί σε άλλες περιφέρειες έγιναν κανονικά οι συμβάσεις ενώ σε άλλες εκκρεμούν ακόμη; Γιατί άλλες περιφέρειες είναι πληρωμένες μέχρι και τον Μάιο ενώ άλλες μέχρι τον Φεβρουάριο και σε άλλες εκκρεμούν πληρωμές από το 2011; Γιατί στην ίδια περιφέρεια έχει πληρωθεί το Κ.Τ.Ε.Λ. ενώ τουριστικοί και ταξί όχι ;

Εδώ κρύβεται ο δόλος. Το διαίρει και βασίλευε ίσως είναι το μόνο πράγμα που έμαθαν να το κάνουν καλά . Διάσπαση των μεταφορέων σε πολλές κατηγορίες .




                                              ΓΙΑ ΠΑΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ.


Έρχεται λοιπόν η τρόικα φέτος και τους βάζει ως προαπαιτούμενο για την καταβολή της δόσης την εξόφληση των οφειλών τους προς τρίτους . Και ενώ έχουν βγει τα κονδύλια κι ενώ έχουν περάσει από τα εντελλόμενα της κάθε περιφέρειας κι ενώ είναι έτοιμοι να εξοφλήσουν μέχρι και τέλος του 2012 ανακαλύπτουν και βάζουν σε εφαρμογή ένα σχέδιο λογιστικής εξαπάτησης με θύματα τους μεταφορείς . Στέλνουν εγκύκλιο στις περιφέρειες με την οποία φρενάρουν την διαδικασία πληρωμής έως ότου προλάβουν να νομιμοποιήσουν την ληστεία τους με τροπολογία που θα περικόπτει το 10% του έτους 2011-2012 και θα το απομειώνει από τα δεδουλευμένα του έτους 2012-2013 . Ουσιαστικά στις φετινές συμβάσεις που το ποσό είναι μειωμένο κατά 17% έρχεται να προστεθεί άλλο ένα 10% από την περυσινή αναγκαστική απομείωση φτάνοντας το ποσοστό σε ορισμένες περιπτώσεις στο 27% . Με αυτόν τον τρόπο και όπως γράφει και στην εγκύκλιο θα προχωρήσουν ποιο γρήγορα και οι πληρωμές και θα εξοφληθούμε μέχρι και τον Μάρτιο του 2013. Δηλαδή με τα ίδια χρήματα που θα είχαμε πληρωθεί μέχρι το τέλος 2012 τώρα θα έχουμε πληρωθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2013 . Άρα το κράτος δεν θα φαίνεται ότι χρωστάει αλλά θα μας έχει κλέψει έτσι τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2012 τον οποίο θα μας τον πάρει με το έτσι θέλω.

Αν βάλουμε και το 22% της φορολόγησης αυτού του ποσού φτάνουμε στο 49% .

Όσο όμως βλακώδης μπορεί να φαντάζει αυτό το τερτίπι άλλο τόσο επικίνδυνο για την δημοκρατία και την συρρίκνωση ή ακόμα και τον μηδενισμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι .

Επιχειρούν να περάσουν μια τροπολογία η οποία ανοίγει τον δρόμο ώστε πλέων με νόμο του ελληνικού κράτους το μίσθωμα δεν θα είναι σταθερό αλλά θα μειώνεται από τον εργοδότη κατά το δοκούν. Θα συμφωνούν σε μια τιμή δηλαδή για ένα συγκεκριμένο έργο
, αλλά όποτε κρίνει ο εργοδότης θα πληρώνει όσο θέλει τον εργολήπτη και φυσικά όταν θέλει . Αυτό συνιστά κατάφορη καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων , είναι ύβρης για την δημοκρατία και τους κανόνες που διέπουν δημοκρατικά πολιτεύματα και προφανώς δεν συμβαίνει σε κανένα όχι μόνο ευρωπαϊκό αλλά ούτε σε τριτοκοσμικό κράτος . Είναι αδιαμφισβήτητο ότι αυτές οι πρακτικές συνηθίζονται σε καθεστώτα δουλείας , προσβολής της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ,προσβολής της δικαιοσύνης και πρέπει να καταδικαστούν από όλα τα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου . Εδώ και χρόνια στις συμβάσεις αυτές πρόσθεσαν μια παράγραφο η οποία λέει ότι το μίσθωμα θα καταβάλλεται όταν υπάρχουν πιστώσεις ενώ σε όλη την Ευρώπη ορίζεται μέγιστος χρόνος αποπληρωμής των δεδουλευμένων . Τώρα επιχειρούν δια νόμου να ορίζουν οι εργοδότες το μίσθωμα ακόμα και αναδρομικά . Με απλά λόγια καμία συμφωνία σε ισχύ . Ένα αφερέγγυο κράτος , ένα κράτος αφέντης το οποίο αποφασίζει το πότε , το αν και το πόσο θα σε πληρώσει . Με αυτούς τους όρους ευαγγελίζονται την δήθεν ανάπτυξη . Με αυτές τις πρακτικές προσδοκούν τις δήθεν επενδύσεις . Με την πρακτική του στημένου πισινού .




                                                    ΟΜΕΡΤΑ


Η ομοσπονδία ως Πόντιος Πιλάτος νίπτει τα χείρας της . Απούσα από τα προβλήματα ,αγκαλιά με το σύστημα που την τρέφει και της αφήνει χώρο να ζει . Αναρωτιέμαι ποιος ο λόγος ύπαρξης της τελικά . Τι πρεσβεύει και ποιον υπερασπίζεται ; Λουφάζει και κρύβεται ανήμπορη να υψώσει ανάστημα . Δεν θα το κάνει γιατί το όποιο της ανάστημα , είναι κομματικό ανάστημα πειθαρχημένο στα αφεντικά του . Δεν μιλάω μόνο για τον Λυμπεροπουλο .Μιλάω για ολόκληρο το Δ.Σ. δυστυχώς μηδενός εξαιρουμένου . Είστε για λύπηση κύριοι .



 

Με απογοήτευση

Με λύπη αλλά και οργή

Δεληαγγελος Νίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε εδώ το σχόλιό σου