Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Επιστολή Δημάρχου Πολυγύρου για τη χρηματοδότηση της μεταφοράς των μαθητών

 


ΠΡΟΣ :
1. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Υπουργό κ. Ευάγγελο Βενιζέλο
2. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ
ΜΑΘΗΣΗΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Υπουργό κα Άννα Διαμαντοπούλου
ΘΕΜΑ: «Χρηματοδότηση μεταφοράς μαθητών».
Σας γνωρίζουμε ότι είναι αναγκαίο να διασφαλιστεί άμεσα με απόφαση δέσμευσης κονδυλίων των συναρμόδιων Υπουργείων Παιδείας και Οικονομικών, ύψους 780.000,00€ ή χρηματοδότηση του έργου «Μεταφορά μαθητών πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Πολυγύρου για το σχολικό έτος 2011-2012». Ο Δήμος μας, λόγω της ισχνής οικονομικής κατάστασής του, αδυνατεί να ανταπεξέλθει στην αρμοδιότητα αυτή που του έχει ανατεθεί.

Προκειμένου λοιπόν, να συνεχιστεί απρόσκοπτα το μεταφορικό έργο των μαθητών του Δήμου Πολυγύρου, παρακαλούμε για την άμεση χρηματοδότηση του έργου αυτού.
Σε κάθε περίπτωση λόγω μη χρηματοδότησης, η όλη διαδικασία των διαγωνισμών και η όποια εκταμίευση είναι ενέργειες μη νόμιμες και σύμφωνα με την πάγια νομολογία του ελεγκτικού συνεδρίου, αν δεν υπάρχει η αναγκαία χρηματοδότηση και κατ' ακολουθίαν ο αντίστοιχος για το αντικείμενο αυτό κωδικός, δεν υπάρχει δυνατότητα σύννομης εκτέλεσης και ολοκλήρωσης της όλης προδικασίας και διαδικασίας ενός τέτοιου διαγωνισμού, λόγος για τον οποίο δεν μπορεί να συμπράξει ο Δήμος μας σε τέτοιου είδους παράνομες ενέργειες.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ
 
πηγη:respenza

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε εδώ το σχόλιό σου