Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012


                  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ –

         ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ

 

Η απεργία του κλάδου δεν είναι πλέον μόνο δικαίωμα , δεν είναι μόνο υποχρέωση ,ούτε απλά επιτακτική ανάγκη .Δεν πρέπει να είναι αντίσταση αλλά σφοδρή και αμείλικτη επίθεση . Η απεργία πρέπει να είναι δικιά μας . Ούτε του Λυμπεροπουλου  ούτε κανενός άλλου αποτυχημένου διαπραγματευτή που γνώριζε το άρθρο Χατζηδάκη εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα και το απέκρυπτε δήθεν διαπραγματευόμενος , αλλά του  61 του 45 του 258 που από την Πέμπτη και μετά θα περάσει από την ημιαπασχόληση στην ανεργία Μας απαξίωσαν τις άδειες , το κεφάλαιο μας , μας εκμηδένισαν τις περιουσίες μας , τώρα μας αρπάζουν το μεταφορικό  έργο και μας απαγορεύουν να συμμετέχουμε καν,  καθιστώντας μας μη ανταγωνιστικούς πλέον . Πρέπει όλοι να συμμετέχουμε χωρις κανένα ενδοιασμό .
Δεν πρέπει να βρούμε άλλοθι τις προσωπικές μας κόντρες αλλά και πικρίες από την στάση ορισμένων, που πραγματικά μπορεί να υπήρξε απαράδεκτη , ακόμα και ύποπτη. Αν χάσουμε την τελευταία μάχη ,χάνουμε τα πάντα .Δεν υπάρχει καμία προοπτική για το αυτοαπασχολούμενο .Αν αυτό το άρθρο γίνει Νόμος ,το σκαμνί έχει πλέον φύγει από τα πόδια μας και η θηλιά που μας πέρασε στο λαιμό  ο 4070 μας στραγγαλίζει σε τέσσερα δευτερόλεπτα . Πρέπει να συμμετέχουμε όλοι μαζί στον ύστατο αγώνα του κλάδου . Τώρα δεν πρέπει να λείψει κανείς . Και να μην σταματήσουμε εδώ . Πρέπει να απαιτήσουμε να αποσυρθεί το άρθρο άμεσα και να μην σταματήσουμε την απεργία αν δεν παγώσει και η διαδικασία αδειοδοτισης του εκτρώματος  Βοριδη . Αλλά παράλληλα πρέπει να απαιτήσουμε και από την δικιά μας τρόικα να σταματήσει να μας θεωρεί όλους ηλίθιους και χαϊβάνια .Να σταματήσει τα κομματικά παιχνίδια . Να σταματήσει να προωθεί το επιχειρείν  μέσο του συνδικαλισμού (ένα από τα σημεία που όπως φαίνεται άρεσε στον Χατζηδάκη και δέχτηκε να το συμπεριλάβει στο άρθρο του) .Να σεβαστεί επιτέλους  τα Σωματεία και τα Περιφερειακά συμβούλια και να πάψει να παίζει ύποπτα παιχνίδια .Οι αποφάσεις πρέπει να παίρνονται Συλλογικά .Πάψτε επιτέλους να παριστάνετε τους Θεούς  και τους σούπερ ήρωες και καλέστε μια Γενική Συνέλευση  όπως προβλέπει το καταστατικό αλλά και όπως θα έκανε κάθε σοβαρή ομοσπονδία που σέβεται τον εαυτό της αλλά και τα μέλη της .

 

 

Υ.Γ. Για να δούμε ,το Σωματείο που εσείς στηρίξατε(με σκοπό τον κατακερματισμό του μεγάλου Σωματείου Χαλκιδικής ) να δημιουργηθεί στον Νομό μου και αποτελείται  ως επί το πλείστον από απεργοσπάστες της μεγάλης απεργίας  αυτή τη φορά θα συμμετέχει ; Αν δεν γνωρίζεται κύριε Λυμπερόπουλε  ,ρωτήστε τον βορειοελλαδίτη μέντορα τους και μεγαλοστέλεχος σας αλλά και στενού συνεργάτη της Ελληνίδας Μέρκελ όπως πρόσφατα αποκαλέσατε τον πρόεδρο του Σ.Ε.Τ.Ε. 

 

      Με τιμή
Δεληάγγελος Νίκος

4 σχόλια:

  1. το σωματειο συναδελφε υπηρχε απο το '90 και δεν χρειαστηκε ποτε καμια στηρηξη απο κανενα.πολλες φορες αδικιθηκε και ποτε δεν εισακουστικε.οσο αφορα τις απεργιες 'τεραστιε σινδικαλιστη'τρεξαμε οσο μπορουσαμε γιατι εμεις βλεπεις το χειμωνα ουτε νεφροπαθεις ουτε σχολικα δρομολογια εχουμε για το μεροκαματο.σε αυτη τη χωρα οποιος εχει τον 'τροπο' πετυχαινει πραγματα και αποφασεις.εσεις το γνωριζετε καλυτερα αυτο..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεληαγγελος Νικος4 Νοεμβρίου 2012 στις 9:43 μ.μ.

    “Μεγάλε Ανώνυμε” δεν διαφωνεί κανένας ότι τρέξατε στις απεργίες .Τρέξατε και μάλιστα πολύ στις πιάτσες σας να σπάσετε την απεργία .Ακόμα και στην Αθήνα που κατεβήκατε για να δείξετε ότι δήθεν αγωνίζεστε την ίδια στιγμή τα αυτοκίνητα σας δούλευαν με οδηγούς πίσω . Όσο για τα Σωματείο σας που λες ότι υπάρχει από το 90 σου λέω ότι για να δημιουργηθεί σωματείο χρειάζεται απόφαση πρωτοδικείου την οποία πολύ πρόσφατα κινήσατε την διαδικασία για να την πάρετε 2012 . Για τους νεφροπαθείς δεν μπορώ να σου απαντήσω γιατί κανένας δεν επέλεξε (προτίμησε) εσένα για την μεταφορά του ,δεν ευθύνομαι εγώ και γι αυτό .Αυτό εσένα πρέπει να προβληματίζει. Τα σχολικά επίσης που μας κατηγορείς έχουν διαφανείς τρόπους ανάθεσης ,γίνονται με κλειστές προσφορές και μπορεί ο κάθε ένας να συμμετέχει αγαπητέ συνάδερφε .Εκτός αν αμφισβητείς την διαδικασία που ορίζει το κράτος οπότε μπορείς να προβείς σε ένσταση ή ακόμα και σε δικαστική αξίωση . Αλώστε το “ Σωματείο σου “ εξειδικεύεται σε τέτοιου είδους δικαστήρια και προσφυγές .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλησπερα και παλι.ευχαριστω που απαντησες.
    ο λογος που μπηκα στην διαδικασια να σχολιασω χτες ειναι οτι ενω το ξεκινησες μια χαρα για οσο αφορα τις κινητοποιησεις μας στο φλεγον θεμα,στο τελος για ακομη μια φορα ασχοληθηκες με το ' μικρο' σωματειο και με την χερσονησο που εκπροσοπει.
    τελικα ποιο ειναι το προβλημα σας?η πληρης απελευθερωση του επαγγελματος η το μπαχαλο του κλαδου?εσεις αυτο που θελατε εν μερη το πετυχατε......γιατι αυτη η επιθεση στο μικρο σωματειο στο υγ σου?μηπως τελικα αλλο ειναι το προβλημα σου?οσο αφορα παλι το θεμα της απεργιας αν ειχατε το δικαιωμα να εργαζεστε εκει,θα στελνατε και τα ιχ σας που εξυπηρετουσαν τα δικα σας δρομολογια,να εργαστουν εκει βαζοντας τα ταξι σας πρωτη μουρη στα μλοκα για τα ματια του κοσμου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμε Συνάδερφε το Σωματείο σου εκπροσωπεί μέρος των συναδέρφων της χερσονήσου της Κασσάνδρας και όχι όλη την χερσόνησο . Η Χαλκιδική πλέον είναι ενιαία έδρα είτε σας αρέσει είτε όχι και καλό θα είναι να μην υπάρχει διχόνοια μεταξύ μας .Επανειλημμένα εγώ τουλάχιστον σας έχω πει ότι πρέπει να ενταχτείτε κι εσείς στο μεγάλο σωματείο και οι αποφάσεις να είναι κοινές για το καλό όλων . Επιμένετε να διχάζεται και να αρνείσθε . Είκοσι μέρες έκανα να πάω στο σπίτι μου στην απεργία και δεν έχω Ι.Χ. συνάδερφε αλλά και αν είχα δεν θα μου περνούσε ούτε στιγμή από το μυαλό μου να το βάλω . Αφήστε λοιπόν τις δικαιολογίες κι ελάτε να παλέψουμε μαζί τα προβλήματα που έχουμε γιατί είναι κοινά προβλήματα . Ο Τσελιος ας ασχοληθεί με την έδρα του . Μην παρασύρεστε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψε εδώ το σχόλιό σου