Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Νέες εσωκομματικές αντιπαραθέσεις στο ΠΑΣΟΚ για τα ταξί
Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε η συζήτηση για το σχέδιο απελευθέρωσης των ταξί στη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ.



Φινάλε σε σχετικά υψηλούς τόνους και αντιπαραθέσεις ανάμεσα στον υπουργό Υποδομών Γιάννη Ραγκούση και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επεφύλαξε η πολύωρη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) του ΠΑΣΟΚ, για το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των ταξί, η οποία ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, λόγω πληθώρας ομιλητών.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, μία αποστροφή του κ. Ραγκούση -ο οποίος είπε πως δεν μπορεί να δεχθεί προτάσεις βουλευτών που θα αλλοιώνουν την φιλοσοφία του- πυροδότησε, λίγο πριν ολοκληρωθούν οι ομιλίες των βουλευτών, αντιπαράθεση. Κατά τις ίδιες πληροφορίες η Τόνια Αντωνίου άσκησε κριτική λέγοντας ότι «δεν μπορεί να διεκδικείς τη δημοκρατικότητα του μεταρρυθμιστή» και πως «θα πρέπει να είμαστε πιο ήπιοι σε μια τόσο βαθιά μεταρρύθμιση και να αποφύγουμε το άνοιγμα να δώσει την ευκαιρία να κυριαρχήσουν οι εταιρείες».

Από την πλευρά του ο Νίκος Σαλαγιάννης, κατά τις ίδιες πάντα πληροφορίες, επέκρινε τον υπουργό Υποδομών για αλαζονικό ύφος ενώ άλλοι βουλευτές (οι κ. Τζελέπης και Παπαδόπουλος), πέραν των προτάσεων για καθορισμό πληθυσμιακών κριτηρίων και του ύψους του παραβόλου τόνισαν στον υπουργό ότι δεν είναι περισσότερο μεταρρυθμιστής από αυτούς, καθώς και εκείνοι ψήφισαν σημαντικά νομοσχέδια.

Ο υπουργός Υποδομών και Δικτύων, Γιάννης Ραγκούσης, απάντησε στην κριτική λέγοντας ότι κάποιοι θα ήθελαν την αναίρεση της φιλοσοφίας των βασικών χαρακτηριστικών της μεταρρύθμισης που οδηγεί στο να μην γίνει τίποτα και πρόσθεσε: «Προχωράμε σε μια δημιουργική μεταρρύθμιση κι όχι στη πλήρη ακινησία».

Σε παρέμβαση της η Άννα Νταλάρα επιχείρησε να συνθέσει τις δυο απόψεις και διατύπωσε την πρόταση να καθοριστεί με ένα μαθηματικό τύπο ο αριθμός των νέων αδειών ταξί καθώς και το κόστος απόκτησης τους.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε εδώ το σχόλιό σου