Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | Ραγκούσης: Πλήρης απελευθέρωση για τα ταξί

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | Ραγκούσης: Πλήρης απελευθέρωση για τα ταξί
Ραγκούσης: Πλήρης απελευθέρωση για τα ταξί
Την πρόθεσή του να προχωρήσει στην πλήρη απελευθέρωση του κλάδου των ταξί έκανε γνωστή πριν από λίγο ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γ. Ραγκούσης.

Ο κ. Ραγκούσης μιλώντας σε δημοσιογράφους ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει στην υπογραφή του προεδρικού διατάγματος που είχε ετοιμάσει η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου και όριζε ιδιαίτερα «σφιχτούς» κανόνες για την απελευθέρωση των ταξί.

Ο κ. Ραγκούσης σημείωσε ότι η απελευθέρωση ισχύει από τις 2 Ιουλίου και όποιος θέλει μπορεί να καταθέσει αίτημα στην περιφέρεια προκειμένου να αποκτήσει άδεια ταξί.

Ωστόσο, οι λεπτομέρειες για τη διαδικασία αυτή θα ανακοινωθούν από το υπουργείο μέσα σε διάστημα 3 μηνών.

Πάντως, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι είναι έξω από τις προθέσεις του υπουργείου να ορίζει τον αριθμό των ταξί που θα κυκλοφορούν σε μία περιοχή, αφού, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, η αγορά με αυτορρύθμιση θα κρίνει πόσα ταξί αντέχει η κάθε περιοχή.

Ο ίδιος έσπευσε να σημειώσει ότι ειδική μέριμνα θα ληφθεί μόνο για ορισμένες απομονωμένες ή με έντονη εποχικότητα περιοχές.

Ερωτηθείς αναφορικά με όσους αγόρασαν άδεια ταξί πρόσφατα, έχοντας λάβει για τον σκοπό αυτόν μεγάλα δάνεια, αφού το κόστος της άδειας ταξί σε πολλές περιπτώσεις έφτανε τις 200.000 ευρώ, ο κ. Ραγκούσης περιορίστηκε απλώς να σημειώσει ότι αποτελεί μία στρέβλωση που έφτασε η ώρα να αντιμετωπιστεί. Τέλος, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ανακοίνωσε επίσης ότι σύντομα τα μέσα μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας θα διαθέτουν δωρεάν δίκτυο WI- FI.

Κατ' αρχάς, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από το μετρό και η υπηρεσία θα παρέχεται αρχικά σε επίπεδο οδού και σταθμού, με προοπτική μελλοντικά αυτό να γίνεται και στη σήραγγα.

Ο κ. Ραγκούσης σημείωσε ότι το κόστος της εφαρμογή είναι πολύ μικρό, θα το αναλάβουν οι συγκοινωνιακοί φορείς και ο καθένας εξ αυτών με διαγωνιστική διαδικασία θα μπορεί να επιλέξει τον πάροχο με τον οποίο θα συνεργαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε εδώ το σχόλιό σου