Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ- Απάντηση Γ.Μαγκριώτη στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση για ταξί

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα, 14 Ιουλίου 2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, απάντησεσήμερα στην ερώτηση του Βουλευτή Εύβοιας της ΝΔ Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο, σχετικάμε την απελευθέρωση των ΤΑΞΙ.


Η απάντηση του Υφυπουργού ήταν η εξής:

«Πρόκειταιγια ένα επάγγελμα που προσφέρει δημόσια υπηρεσία και αφορά τους πολίτες. Οιαλλαγές αφορούν και τους ιδιοκτήτες και τους οδηγούς, ενώ έχει καιπεριβαλλοντικές διαστάσεις. Πρόκειται δηλαδή για ένα σύνθετο ζήτημα καιπροσπαθούμε να δώσουμε τις κατάλληλες λύσεις.

Δυο είναι οι βασικές ιδιομορφίες του:

1. Η μεγάλη συγκέντρωση των ΤΑΞΙπαρατηρείται στην Αττική και δευτερευόντως στην Θεσσαλονίκη όπου έχουμε και τιςμεγαλύτερες πληθυσμιακές συγκεντρώσεις.

2. Στους τουριστικούς προορισμούς,ιδιαίτερα στα νησιά, παρουσιάζονται αυξημένες ανάγκες στις τουριστικέςπεριόδους ενώ την υπόλοιπη περίοδο έχουμε πτώση της ζήτησης.

Ταπαραπάνω πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη. Πρέπει επίσης να δούμε το θέμα τωνΤΑΞΙ σε συνδυασμό με την έλλειψη ΜΜΜ και ιδιαίτερα Μέσων Σταθερής Τροχιάς, όπωςεπίσης και με την έλλειψη της κουλτούρας χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς απότους πολίτες.

Το Προεδρικό Διάταγμα που είχε ετοιμάσει οκ. Ρέππας ως προέκταση του ν.3919/2011 είναι προς την σωστή κατεύθυνση καθώςβοηθά τους πολίτες, τους εργαζόμενους, το περιβάλλον και το κυκλοφοριακόπρόβλημα.

Ξεκινήσαμεδιάλογο με τους ενδιαφερόμενους και μέσα από τη συζήτηση θα καταλήξουμε στιςτελικές αποφάσεις.

Το επάγγελμα θα ανοίξει μέσα από κανόνεςγιατί πρόκειται για μια δημόσια υπηρεσία. Σας ερωτώ όμως, γνωρίζει η ΝΔ πόσαΤΑΞΙ υπάρχουν αυτή τη στιγμή; Πρέπει να γνωρίζουμε όλοι τα δεδομένα για ναπροχωρήσουμε σε ουσιαστικές αλλαγές».


Στη δευτερολογία του ο Υφυπουργός τόνισε:

«Είπατε ότι υπάρχουν 2,5 ΤΑΞΙ ανά 1.000κατοίκους περίπου στην Αθηνά και 2 ΤΑΞΙ ανά 1.000 κατοίκους στην υπόλοιπηΕλλάδα. Είναι σωστά αυτά τα στοιχεία, σε αντίθεση με τα όσα είπε χθες σε ομιλίατου ο αρχηγός του κόμματός σας, ο κ. Σαμαράς, όπου ανέφερε ότι υπάρχουν 4 ΤΑΞΙανά 1.000 κατοίκους. Το αναφέρω αυτό για να δείξω ότι χρειάζεται να έχουμεγνώση των δεδομένων για να προχωρήσουμε σε αλλαγές και να μην μιλάμε μεπροχειρότητα.

Πρέπειδηλαδή να προσδιορίσουμε τη σωστή βάση της συζήτησης δεδομένου ότι συμφωνούμεστην απελευθέρωση των ΤΑΞΙ κάτι που πρέπει να γίνει με κανόνες, με διάλογο, μενηφαλιότητα, με στόχο την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και τωνπολιτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε εδώ το σχόλιό σου