Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

ΚΕΦΑΛΟΣ: Ερώτηση προς τον Υπουργό Μεταφορών & Δικτύων κ. Γι...

Ερώτηση προς τον Υπουργό Μεταφορών & Δικτύων κ. Γιάννη Ραγκούση κατέθεσαν την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011 οι Βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ Ζακύνθου Δημήτρης Βαρβαρίγος, Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου και Κεφαλονιάς & Ιθάκης Σπύρος Μοσχόπουλος.



Το θέμα της Ερώτησης ήταν «Κανόνες απελευθέρωσης για τα ΤΑΞΙ» και το περιεχόμενο της Ερώτησης το εξής:
«Με βάση τον νόμο 3919/11 για την απελευθέρωση άσκησης των επαγγελμάτων θεσπίζονται νέοι όροι και προϋποθέσεις πρόσβασης σε συγκεκριμένα επαγγέλματα π.χ. φαρμακεία ανάλογα με τον πληθυσμό.
Ο ίδιος νόμος προβλέπει την έκδοση Π.Δ. για τα υπόλοιπα θεωρούμενα ως κλειστά επαγγέλματα που θα θεσπίζει τις νέες προϋποθέσεις που πρέπει να υπάρχουν για λόγους δημοσίου συμφέροντος και ασφαλώς οφείλουν να ακολουθούν το πνεύμα του ίδιου του νόμου που ρύθμισε τα συγκεκριμένα επαγγέλματα, υπηρετώντας το στόχο της, διεύρυνσης των δυνατοτήτων πρόσβασης στο επάγγελμα με την κατάργηση υπερβολικών αδικαιολόγητων φραγμών αλλά και τη θέσπιση κανόνων τόσο για την πρόσβαση όσο και για τη λειτουργία των επαγγελμάτων.
Με βάση τα παραπάνω, η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου μετά από διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους κατέθεσε το σχέδιο Π.Δ. για ένα ρυθμιζόμενο αντικειμενικό σύστημα που θα εξυπηρετεί το άνοιγμα του επαγγέλματος, το δημόσιο συμφέρον και ταυτόχρονα την οφειλόμενη προστασία του κόπου των επαγγελματιών.
Επειδή, μετά τις δηλώσεις της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου ότι η θέσπιση των κριτηρίων θα προσδιοριστεί μετά την υποβολή των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, δημιουργήθηκε σύγχυση και ανέκυψαν εύλογα ερωτηματικά για την αλλαγή πολιτικής.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
  1. Ποιοι οι λόγοι της ξαφνικής αλλαγής πολιτικής για την απελευθέρωση των ΤΑΞΙ;
  2. Αν προτίθεται να προχωρήσει σε διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους για την λύση του προβλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε εδώ το σχόλιό σου