Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΥΠ. ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ- Δηλώσεις υπουργού ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ. Μ. Βορίδη μετά τις συναντήσεις με εκπροσώπους ΝΔ, ΛΑΟΣ και ΠΑΣΟΚ

ΥΠ. ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ
Αθήνα, 16/1/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δηλώσεις υπουργού ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ. Μ. Βορίδη μετά τις συναντήσεις με εκπροσώπους ΝΔ, ΛΑΟΣ και ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το σ.ν. που αφορά την απελευθέρωση του επαγγέλματος των αυτοκινητιστών ταξί
Με εκπροσώπους της Ν.Δ., του ΛΑ.Ο.Σ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. συναντήθηκε διαδοχικά το απόγευμα ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το σχέδιο νόμου που αφορά στην απελευθέρωση του επαγγέλματος των αυτοκινητιστών ταξί.
Από τη ΝΔ συμμετείχαν οι κ.κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος (βουλευτής - τομεάρχης Μεταφορών του κόμματος) και Σάββας Αναστασιάδης (αναπληρωτής τομεάρχης Μεταφορών), από τον ΛΑ.Ο.Σ. οι κ.κ. Παύλος Μαρκάκης (βουλευτής - μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της βουλής) και Γιώργος Κανελλόπουλος (Γραμματέας Συνδικαλισμού του κόμματος) και από το ΠΑΣΟΚ Ο κ. Γιάννης Αμοιρίδης (βουλευτής - εισηγητής ΚΤΕ Μεταφορών).
Αμέσως μετά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των κομμάτων, ο κ. Βορίδης δήλωσε: «Θέλω κατ’ αρχάς να ευχαριστήσω τα κόμματα τα οποία μετείχαν σε αυτή τη διαβούλευση και τους συναδέλφους βουλευτές για τη συμμετοχή τους και για την ανταλλαγή απόψεων, την οποία είχαμε. Έχω καταγράψει τις θέσεις των κομμάτων. Στη διεργασία αυτή, αφού έχω συναντηθεί βεβαίως και με τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών ταξί, θα προσπαθήσουμε να προκύψει ένα όσο το δυνατόν πιο συνθετικό σχέδιο νόμου, που θα καλύπτει με τον πληρέστερο δυνατό τρόπο όλες τις πλευρές και όλες τις απόψεις, τις οποίες άκουσα. Ήταν όλες εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και δείχνουν πραγματική αγωνία και για την κατεύθυνση της απελευθέρωσης αλλά και για μια απελευθέρωση η οποία θα έχει όρους και κριτήρια. Νομίζω λοιπόν ότι σε αυτή την κατεύθυνση θα παρουσιάσουμε και την τελική θέση του υπουργείου στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Η απελευθέρωση δεν αποτελεί υποχρέωσή μας εκ του Κοινοτικού Δικαίου. Αποτελεί όμως πλέον, μετά από την 5η επικαιροποίηση του μνημονίου υποχρέωσή μας στο πλαίσιο της εποπτείας, στην οποία βρίσκεται η χώρα. Ναι, μιλάμε για ένα άνοιγμα επαγγέλματος, πλην όμως, το άνοιγμα αυτό θα γίνει με απόλυτο σεβασμό σε συγκοινωνιακά και περιβαλλοντικά κριτήρια. Προφανώς, εκεί θα υπάρξει μια σειρά από επιμέρους σταθμίσεις. Θα παρουσιάσουμε τη συνολική θέση του υπουργείου και της κυβέρνησης και όταν θα έρθει η τρόικα θα έχει στα χέρια της τη θέση του υπουργείου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε εδώ το σχόλιό σου