Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Δηλώσεις Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μαυρουδή Βορίδη,

ΥΠ. ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
Αθήνα, 27/1/2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δηλώσεις Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μαυρουδή Βορίδη,
μετά την συνάντηση με την ηγεσία της τρόικα
«Ήταν μια συζήτηση για τα θέματα του Υπουργείου. Η αλήθεια είναι ότι από την πλευρά των διεθνών υποχρεώσεων της χώρας το υπουργείο έχει εν πολλοίς ανταποκριθεί, επομένως δεν έχουμε πια σημαντικές και ουσιαστικές εκκρεμότητες. Συζητήσαμε για το πώς σκεφτόμαστε από εδώ και πέρα την δράση του υπουργείου.
Ήταν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση.
Συζητήσαμε για τους αυτοκινητόδρομους. Τους έγινε μια περιγραφή για το πού βρισκόμαστε και για την ανάγκη να καλυφθούν ορισμένα χρηματοδοτικά κενά και νομίζω ότι εκεί υπάρχει ένας σημαντικός ρόλος που θα μπορούσε να παίξει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Έγινε μια συζήτηση για τα ζητήματα των επικοινωνιών και για το πώς προχωράνε τα θέματα του φάσματος. Εκεί πράγματι πρέπει να υπάρξουν βήματα στα οποία είμαστε σύμφωνοι. Είναι πράγματα τα οποία πρέπει να γίνουν και το υπουργείο ούτως ή άλλως πρέπει να προωθήσει.
Δεν συζητήσαμε καθόλου για τα ταξί. Θα περιμένουμε τις παρατηρήσεις τους και θα υπάρξει ένας δεύτερος γύρος διαλόγου. Το ότι δεν ετέθη στην σημερινή συζήτηση με τους εκπροσώπους της τρόικας δεν σημαίνει ότι δεν θα έχουν παρατηρήσεις.
Για τα φορτηγά, απλώς έγινε ενημέρωση πού βρισκόμαστε νομικά και πώς ολοκληρώθηκε στην πραγματικότητα η απελευθέρωση. Τους παρουσιάστηκε επίσης το πρόβλημα του φορολογικού 'dumping' από γειτονικές χώρες όπως η Βουλγαρία και τόνισα ότι πρέπει ως κυβέρνηση να λάβουμε άμεσα μέτρα.»
Δημοσιογράφος: «Υπάρχει πίεση για αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ άμεσα»;
Βορίδης: Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ο ΟΣΕ είναι ένα ζήτημα στο οποίο εμπλέκονται κυρίως ζητήματα ανταγωνισμού τα οποία πρέπει να αντιμετωπισθούν στο πλαίσιο του θέματος των κρατικών ενισχύσεων. Επομένως είναι ξεκάθαρο ότι και η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να δώσει απαντήσεις σε αυτά τα ζητήματα. Το Υπουργείο έχει αναλάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες που απαιτούνται. Αλλά, το ξαναλέω, το θέμα των αποκρατικοποιήσεων δεν συζητείται τόσο πολύ με το υπουργείο το δικό μας, όσο συζητείται με το ταμείο αποκρατικοποιήσεων».
Δημοσιογράφος: Για τους αυτοκινητόδρομους τι είπατε;
Βορίδης: «Προχωράμε και πιέζουμε εντατικά».
Δημοσιογράφος: Για τις αστικές συγκοινωνίες;
Βορίδης: Για τις αστικές συγκοινωνίες, εκείνο το οποίο είπαμε είναι ότι πρέπει να τακτοποιηθούν ορισμένα ζητήματα κυρίως λογιστικού χαρακτήρα. Αυτά έχουν να κάνουν αφενός με τον τρόπο χρηματοδότησης από τον προϋπολογισμό αφετέρου με τις οφειλές των υπουργείων στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής προς τις αστικές συγκοινωνίες. Επίσης, ετέθη το θέμα της αντιμετώπισης της εισιτηριοδιαφυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε εδώ το σχόλιό σου